Qyteti i Shkupit i treti për nga ndotja e ajrit në botë (Foto)

0

Këtë mëngjes, qyteti i Shkupit u gjet në vendin e tretë në renditjen e qyteteve me ajër më të ndotur në botë.

Sipas web-faqes për matjen e ndotjes së ajrit “Airvisual“, pas qytetit Delhi të Indisë dhe Pekingut të Kinës, qyteti i Shkupit mban vendin e tretë për nga ndotja e ajrit.

Megjithatë, s’është vetëm Shkupi qytet i vetëm me ajër të ndotur në Maqedoni. Gjatë natës, por edhe gjatë mëngjesit, stacioet matëse tregojnë se qytetarët po thithin ajër kancerogjen.

Si qytete me ajër më të ndotur janë Gostivari, Tetova dhe Strumica.