Kuvendi i Maqedonisë: Iniciativa për referendum për ermin është jo e rregullt

0

Kuvendi i Maqedonisë sot në seancën e 81-të vendosi si jo të rregullt iniciativën qytetare për mbledhjen e nënshkrimeve nga më pak se 150.000 personave për caktimin e referendumit plotësues për emrin në të gjithë territorin e Republikës së Maqedonisë, të paraqitur nga Todor Petrov, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Vendimi u votua me 49 vota “për”, nëntë “kundër”, ndërsa tre deputetë ishin të përmbajtur.

Sipas vendimit të sjell, iniciativa nuk është në rregull sepse nuk është në pajtim me nenin 24 të Ligjit për referendum dhe formave tjera për sqarimin e qytetarëve në të cilën thirret propozuesi, si dhe me nenin 25 dhe 26, paragrafi 2 nga Ligji i cilin rregullon se për cilën çështje mund të ngrihet referendum plotësues.