Kuo: “Shitjet e iPhone do të rriten përsëri, së shpejti”

0

Ndërsa analistët kanë ofruar mendimet e tyre dhe parashikimet në lidhje me shitjet e iPhone, ishte vetëm pasi Apple vetë njoftoi se ata do të rishikojnë parashikimet e tyre, që e vërtetoi se shitjet e iPhone nuk janë aspak ato që ishin dikur.

Analisti Ming-Chi Kuo në një shënim të marrë nga MacRumors, duket se beson se më e keqja mund të kalohet së shpejti. Sipas Kuo, “Ne mbajmë parashikimin tonë për 188-192mn njësi për dërgesat të iPhone në vitin 2019. Ne besojmë se rreziqet negative të çmimeve të aksioneve për zinxhirin e furnizimit të Apple dhe iPhone janë të kufizuara në afatin e shkurtër, duke pasur parasysh se dërgesat iPhone do të jenë më mirë se konsensusi i tregut “.

Një pjesë e arsyeve pse iPhone nuk po shiten ashtu si më parë, është për shkak të luftës tregtare midis SHBA dhe Kinës në këtë moment. Sipas njoftimeve, kjo ka bërë që konsumatorët kinezë të bojkotojnë Apple informalisht, deri në masën që disa kompani ofrojnë edhe subvencione për punonjësit për të blerë markat vendase në vend të Apple.