Nimetz: Me ratifikimi e marrëveshjes së Prespës shënohet fillimi i një epokë të re të paqes në Ballkan

0

Ndërmjetësuesi i Kombeve të Bashkuar për bisedimet mes Maqedonisë dhe Greqisë për kontestin e emrit, Matthew Nimetz e ka përgëzuar ratifikimin e marrëveshjes së Prespës në Kuvendin e Greqisë.

“E përgëzoi Kuvendin dhe Qeverinë e Greqisë për këtë hap vizionar. Kjo marrëveshje historike mes dy fqinjëve hap derën për marrëdhënie të reja mes tyre dhe shënon fillimin e një epoke të re të paqes dhe sigurisë në Ballkan. Pres që përfundimin e procesit sipas marrëveshjes së nënshkruar dhe konfirmoj angazhimin e OKB-së për bashkëpunim mes të dyja palëve “, thuhet në deklaratën e Nimetz.

Kuvendi i Greqisë sot me 153 vota “për” ratifikoj marrëveshjen e Prespës