SHBA, 312 mijë vende pune u hapën vetëm në dhjetor

0

Punëdhënësit amerikanë hapën në mënyrë domethënëse vendet e punës gjatë muajit dhjetor, duke shtuar 312 mijë vende pune brenda muajit.

Kjo është një shfaqje inkurajuese e forcës për ekonominë e vendit në mes të luftës tregtare, ngadalësimin e rritjes globale dhe mbylljes së pjesshme të qeverisë federale.

Departamenti i Punës tha të premten se shkalla e papunësisë u rrit pak në 3.9 për qind, por kjo pasqyroi një rritje të punëkërkuesve.

Mesatarja e pagës për orë u përmirësua me 3.2 për qind nga një vit më parë, duke u rritur nga rritja mesatare e pagave prej 2.7 për qind në fund të vitit 2017.

Rritja e vendeve të punës në këtë ritëm është një shenjë se ekonomia do të vazhdojë të zgjerohet, edhe nëse rritja e përgjithshme do të ngadalësohet disi për shkak të shkurtimit të taksave të Presidentit Donald Trump.