Shitësit në tregjet e gjelbra në Maqedoni nuk e dinë si të marrin licensën e nevojshme

0

Shitësit në tregjet e gjelbra në të gjithë Maqedoninë çdo ditë janë në tezgat e përditshme por janë të hutuar kur bëhet fjalë për ligjin e ri për tregjet, i cili hyri në fuqi më 1 janar dhe nuk e dinë se ku dhe si të marrin licencën e nevojshme, sepse nuk u është sqaruar situata, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Me ligjin e ri, shitësit e tregjeve të gjelbra do të duhet të kenë licencë, ndërsa ajo lëshohet nga Oda Ekonomike e Maqedonisë. Edhe grupi i tregjeve kërkoi gjithashtu autorizim publik për lëshimin e licencave.

Një pjesë e tregtarëve kanë marrë informacione se inspektimet nga dita e hënë do të fillojnë të dalin nëpër tregje dhe herën e parë ata do të kenë rol këshillues për tu treguar tregtarëve se e kanë detyrim të kenë licencë.

Marrja e licencës për një tezgë do të kushtoj 60 euro.