Mesiq: Marrëveshja e Prespës do të mundësojë integrimin euroatlantik të Maqedonisë

0

Marrëveshja e Prespës u arrit edhe me përpjekje, mbështetje dhe pjesëmarrje të fortë të faktorit politik shqiptarë. Kjo është arsyeja pse faktori politik shqiptarë ka demonstruar se është shtetndërtues në kohën e turbulencave në rajon dhe jam i bindur se është pozitivisht e pranuar dhe vlerësuar nga vet Maqedonia, por edhe nga bashkësia ndërkombëtare, ka thënë në intervistën për gazetën “Koha”, ish presidenti kroat Stipe Mesiq.