Nëse punoni për festat e Vitit të Ri, ju duhet të merrni një pagesë më të lartë ditore prej 50%

0

Si çdo vit, ndoshta shumë shtetas të Maqedonisë do të punojnë gjatë Vitit të Ri dhe festat e Krishtlindjeve, prandaj ata duhet të informohen për të drejtat e tyre. Megjithëse deri më tani në praktikë rrallëherë e kemi parë, puna gjatë pushimeve dhe fundjavave duhet të paguhet më tepër nga punëdhënësi.

Sipas ligjit se shtetit Maqedonisë, nëse personat përgjegjës në sektorin publik privat ose ka një detyrim për të punuar punonjësit e tyre gjatë festave publike të tilla si Vitin e Ri dhe Krishtlindjet ata kanë nevojë të regjistrohen në inspektimin e punës dhe pushimeve të tyre të paguar për një të punësuar me ditë, ose punonjësi ka e drejta për kompensim shtesë të pagave, por u rrit me 50%.