Përurohen ambientet e reja të Çerdhes “Flutura”

0
Përurohen ambientet e reja të Çerdhes “Flutura”

Sot, Kryetari i Komunës së Strugës z.Ramis Merko mori pjesë në përurimin e ambienteve të reja të çerdhes “Flutura” ku të pranishëm ishin përfaqësues nga Qendra për zhvillimin e rajonit planor Jugperëndimor si dhe drejtori i Byros për zhvillim rajonal.

Kryetari Merko theksoi se sot po bëhet realitet një investim i përbashkët i Byros për zhvillim rajonal, Ministrisë së pushtetit vendor dhe Komunës së Strugës, si rezultat i te cilit u riparua rrjeti i energjisë elektrike, si dhe u zëvendësuan dritaret.

Ky është një investim për të ardhmen e fëmijëve tanë.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës
_____________

Нови простории на градинката “Пеперутка”

Денес градоначалникот на Струга, г-дин Рамиc Мерко, присуствуваше на инаугурацијата на новите простории на градинката “Флутура” во која присуствуваа претставници од Центарот за развој на Југозападниот плански регион и директорот на Бирото за регионален развој.

Градоначалникот Мерко истакна дека денес се реализираше заедничката инвестиција со Бирото за регионално развој, Министерството за локална самоуправа и Општина Струга, која овозможи поправка на електричната мрежа како и нови прозорци.

Ова инвестиција е инвестиција за иднината на нашите деца.

Канцеларија за односи со јавност,
Општина Струга