Ahmeti – Zhbogar: Përgjegjësia për suksesin e procesit ju takon të gjithëve

0

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, z. Ali Ahmeti, ka pritur në takim pune ambasadorin e Bashkimit Evropian në Maqedoni, z. Samuel Zhbogar.

Z. Ahmeti dhe Ambasadori Zhbogar folën për procesin e ndryshimeve kushtetuese, reformat sistemore dhe në përgjithësi rreth situatës politike në vend.
Kryetari Ahmeti theksoi para ambasadorit Zhbogar shqestësimet e veta për frymat penguese ndaj suksesit të Marrëveshjes së Prespës dhe ndryshimeve kushtetuese.
Këto momente vendimtare për vendin dhe rajonin kërkojnë përkushtimin e të gjithëve, institucioneve, partive politike, shoqërisë civile, mediave dhe të tjerë.
Ky proces është i papërsëritshëm dhe është i rëndësisë absolute për sigurimin e rrugës tonë EuroAtlantike.
Lideri Ahmeti prandaj theksoi përgjegjësinë e çdo institucioni në vend dhe të çdo indiividi për të siguruar suksesin e procesit.