Qytetarët a po e humbin besimin tel Specialja, ja një anketë?

0

Shumica prej 53,5 % e qytetarëve nuk kanë besim në Prokurorinë publike speciale dhe kjo është një kthesë e madhe në krahasim me të gjitha sondazhet paraprake në të cilat PPS kishte mbështetje të madhe. Rritet mosbesimi i qytetarëve edhe tek institucionet tjera në gjyqësor.

Në prokurorinë e rregullt, gjegjësisht në Prokurorinë publike republikane shumica e qytetarëve prej 61% nuk kanë besim, më pak se gjysma – 28,3 për qind ose 32,7 për kanë besim. Sa besim keni në gjyqësor? Shumica – 61,4% janë përgjigjur se nuk kanë besim në sistemin gjyqësor ndërsa 33,3 për qind kanë besim.

Por kjo është vetëm një pjesë e sondazhit të Telma dhe MCMS të përpiluar ngha M Prospekt Sonte në emisionin Top Tema në Anën tuja do të prezantohen edhe pyetjet dhe cilat probleme më shumë i shqetësojnë qytetarët. Për herë të parë çështjet politike kanë rënë përtokë, ndërsa ndotja bëhet alarmuese.

Anketa është realizuar prej më 11 deri më 16 nëntor në kopje reprezentative për 1014 të anketuar.