BE-ja mbështet hapjen e negociatave në qershor të 2019-ës

0

Me përjashtim të disa votave ekstremiste nga Greqia dhe Bullgaria, shumica më e madhe e eurodeputetëve mbrëmë në debatin para votimit të raportit për Maqedoninë kanë kërkuar fillim të negociatave për anëtarësim në BE në qershor, por kanë rikujtuar se vendi patjetër të vazhdojë me tempin e njëjtë reformues.

Raportuesi Ivo Vajgl, si dhe deputetë të tjerë, theksuan se jo vetëm Maqedonia, por edhe Bashkimi Evropian duhet të përmbushë premtimet e veta në procesin e integrimit në BE. Ai dhe shumë të tjerë e mirëpritën Marrëveshjen e Prespës dhe bëri thirrje që ajo të përfundojë në Parlament dhe tha se ai beson se negociatat e pranimit në BE do të fillojnë në qershor 2019-ës.