Ylber Sela: Dita e fundit e vizites ne Ukraine!

0

Dita e fundit e vizites ne Ukraine!
Vizite ne shume institucione arsimore dhe kulturore. Takime shume te frytshme me rektorin, shume dekane dhe shefa te departamenteve.
Eksperience e jashtezakonshme!
Konferenca shkencore me pjesemarrje te studjuesve me te mire te shkencave historike dhe politike prej mbi 20 shteteve te Evropes dhe nga Kanadaja.
Universitet me tradite arsimore-shkencore, i themeluar nga viti 1805.
Ishte ndere qe te marrim pjese me kumtesen tone:”Kontestet gjeopolitike ne rajonin e Detit te Zi dhe ne Ballkan”.
Ne seancat plenare u debatua gjeresisht edhe per Kosoven dhe Maqedonine. Jemi perpjekur me prof. Ylber Selen te kristalizojme rrjedhen historike dhe politike te vendeve tona.
Vlen te theksojme se nikoqiret dhe pjesemarresit na kane nderuar dhe mikpritur ne menyre te vecante. Ky do te jete edhe nje fillim i ri i bashkepunimit arsimore dhe shkencore te botes akademike te Ukraines dhe shume shteteve te ish bllokut Sovjetik si popuj te orientuar drejt NATO-s dhe BE-se.