Dashmir Nasufi: 110 vjet Alfabet… Gëzuar

0

110 vjet Alfabet… Gëzuar

110 vjet më parë në Manastir perfaqesuesit më të spikatur e të mencur të kombit tonë i dhane zgjidhje një problemi madhor të kulturës kombetare, Alfabetit të gjuhës shqipe.

22 Nëntori është një nga datat më të rëndësishme të historisë kombëtare, sepse këtë ditë u kompletua gjuha jonë e shtrenjtë me shkronjat e saj, prandaj edhe ne sot duhet të jemi krenarë për vendimet e Kongresit të Manastirit.

Gjuha është e kaluara e tashmja dhe e ardhmja e nje kombi, tipari qe identifikohemi si komb dhe krenohemi me të.

Ta ruajmë me fanatizëm këtë gjuhë të bukur amtare.

Urime