D-r Ramis Merko uron Shqiptarët, për 110 vjetorin e Alfabetit Shqiptar!

0

Të nderuar qytetar, sot festojmë 110-të vjetorin e Alfabetit të gjuhës shqipe. Populli shqiptar ju ngelet përgjithmon falenderues gjithë atyre intelektualëve dhe personaliteteve të rëndësishëm që në Kongresin e Manastirit (14 – 22 nëntor të 1908), u mblodhën për të vënë shkronjat tona të arta të alfabetit , e siç thoshte dhe aktori i madh shqiptar Sandër Prosi tek filmi “Udha e shkronjave” se shkronjat e alfabetit “Janë flori e shkuar floririt”, ashtu edhe ne duhet që të ruajmë dhe të vlerësojmë Alfabetin tonë dhe këtë ditë të shënuar me rëndësi mbarë kombëtare.
Gëzuar ditën e alfabetit.