Çfarë i ndodhë trupit tuaj nëse ndaloni së ushtruari për dy javë

0

A dini sa kohë ju duhet për ta humbur formën trupore? Sipas një studimi të ri nga shkencëtarët e Universitetit të Liverpoolit, përafërsisht dy javë pa ushtrime të rregullta fizike mund të shpijnë në humbje të dukshme të muskujve.

Sipas tyre, kjo humbje e shkaktuar brenda dy jave pa ushtrime fizike është e vogël, por statistikisht është e rëndësishme.

Mungesa e ushtrimeve fizike për më shumë se dy javë mund të shpijë në ndryshime potenciale të cilat e rrisin rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare dhe diabetit.

Për këtë konkludim, shkencëtarët kanë kryer eksperimente të ndryshme me një grup të vullnetarëve prej 28 personave, të cilët kishin pasur moshën mesatare 25 vjet dhe kishin pasur indeks të shëndetshëm të masës trupore. /Telegrafi/