Është gjëegjëzë e thjeshtë, por vetëm 2% e njerëzve mund ta zgjidhin (Foto, Video)

0

E njohur si “Gjëegjëza e Ajnshajnit”, ajo është zgjidhur nga vetëm 2% e njerëzve në botë. Nuk ka asgjë të vështirë, duhet vetëm pak durim dhe vëmendje.

Rasti është i tillë:

Janë pesë shtëpi në ngjyra të ndryshme në një rresht. Në secilën shtëpi jeton nga një person me kombësi të ndryshme. Të pesë pronarët pinë pije të ndryshme, cigare të ndryshme dhe kanë nga një kafshë të ndryshme shtëpiake prej personit tjetër. Asnjë pronar nuk e ka të njëjtën kafshë, nuk e pi të njëjtën pije ose cigare si tjetri.

Dakord, këtu vëmendjen:

1. Britaniku jeton në shtëpinë e kuqe
2. Suedezi ka një qen
3. Danezi pi çaj
4. Shtëpia e gjelbër është në të majtë të shtëpisë së bardhë
5. Pronari i shtëpisë së gjelbër pi kafe
6. Pronari që pi cigare “Pall Mall” mban zogj
7. Pronari i shtëpisë së verdhë pi cigare “Dunhill”
8. Pronari që jeton në shtëpinë në mes pi qumësht
9. Norvegjezi jeton në shtëpinë e parë
10. Pronari që pi cigare “Blends” jeton afër atij që mban mace
11. Pronari që mban një kali jeton afër atij që pi cigare“Dunhill”
12. Pronari që pi cigare “Bluemasters” pi birrë
13. Gjermani pi cigare “Prince”
14. Norvegjezi jeton afër shtëpisë së kaltër
15. Pronari që pi cigare “Blends” jeton afër atij që pi ujë

Tani lind pyetja: Kush mban një peshk?

Po ju ndihmojmë duke ju thënë se ju duhet një laps e letër për të bërë llogaritë. Është thjesht logjikë!

Shënim: Nëse do ta zgjidhësh dhe nuk do që ta tregojmë, mos kalo më poshtë!

Pra, nuk paskeni durim? Po ju japim një ndihmë të vogël.

Formoni një tabelë të tillë duke plotësuar të gjitha të dhënat, të cilat jepen që në fillim. Ne dimë që norvegjezi jeton në shtëpinë e parë, ndërsa pronari i shtëpisë së mesit pi qumësht.

Mesiguri do ta zgjidhni dhe për të parë nëse rezultati është i saktë, ndiqni këtë video.