Sot, kryetari i komunës së Strugës z.Ramis Merko priti ambasadorin e Hungarisë z. Laslo Duks dhe z. Ervin Sel këshilltar ekonomik në ambasadë. Ja detaje mbi takimin!

0

Sot, kryetari i komunës së Strugës z.Ramis Merko priti ambasadorin e Hungarisë z. Laslo Duks dhe z. Ervin Sel këshilltar ekonomik në ambasadë. Në takim morën pjesë edhe shef i kabinetit z. Dashmir Nasufi dhe kryetari i këshillit të komunës së Strugës z. Resul Kaba.

Gjatë takimit u diskutua për situatën aktuale në komunë dhe mundësitë e bashkëpunimit të mëtejshëm në sferën e efikasitetit të energjisë.

Ky është takimi i parë i tillë me ambasadën, për gjetjen e mundësive për investim në komunën tonë si dhe sigurimin e investimeve për zhvillim.

Qytetarët e komunës sonë janë prioritet dhe ne do të përpiqemi tju sigurojmë kushte sa më të mira për të jetuar dhe punuar në qytetin tonë.

 

Денес градоначалникот г.Рамис Мерко на официјална посета беше домаќин на Амбасадорот на Унгарија г. Ласло Дукс и г. Ервин Сел економско аташе во амбасадата. Дел од средбата беа и шефот на кабинетот на градоначалникот г. Дашмир Насуфи и претседавачот на совет на општина Струга г. Ресул Каба

На средбата се дискутираше за моменталната состојба во општината и можноста за понатамошна соработка во областа на енергетската ефикасност и обновливи извори за енергија.

Ова е прва ваква средба со амбасадата и дел од процесот на изнаоѓање на можности за инвестирање во нашата општина и обезбедување на инвестиции за развој.

Граѓаните на нашата општина се приоритет, а ние и понатаму ќе се трудиме да обезбедиме што е можно подобри услови за живот и работа во нашиот град.