“Lidhja hekurudhore mes Maqedonisë dhe Shqipërisë, prioritet i të dy vendeve”

0

Ndërtimi i Korridorit 8 në pjesën hekurudhore Kërçovë-Lin është prioritet i Qeverisë së Shqipërisë dhe Maqedonisë. Kështu deklaruan drejtorët e dy ndërmarrjeve hekurudhore Irfan Asani dhe Ani Dyrmishi, pas realizimit të takimit mes tyre në Shkup.

Drejtori i Ndërmarrjes Publike Hekurudhore “Hekurudhat e Maqedonisë”, Irfan Asani, drejtorin e “Hekurudhave Shqiptare”, Ani Dyrmishi, e informoi për aktivitetet që i ndërmarrin “Hekurudhat e Maqedonisë” dhe qeveria për fillimin e ndërtimit të linjës hekurudhore Kërçovë-Strugë-Lin, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Nga ana e Maqedonisë veçmë është përgatitur projekt për ndërtimin e hekurudhës nga Kërçova deri te kufiri shqiptar dhe tani punohet në definimin e pikave të lidhjes së dy hekurudhave”, tha Asani.

Ndërsa drejtori i hekurudhës shqiptare Ani Dyrmishi, tha se prioritet i qeverisë shqiptare është lidhja hekurudhore e Shqipërisë me Maqedoninë.

“Kemi përfunduar projektin e fizibilitetit për këtë pjesë të hekurudhës, shpresojmë që shumë shpejtë të dimë edhe koston përfundimtare të këtij projekti, por qeveria shqiptare i ka dhënë prioritet të veçantë ndërtimit të kësaj linje hekurudhore e cila do të sjellë përfitime ekonomike për të dy shtetet”, është shprehur Dyrmishi.

Pritet që deri në vitin 2023 linja hekurudhore Maqedoni-Shqipëri, tërësisht të jetë funksional korridori 8. Në fund të takimit dy drejtorët e hekurudhave u zotuan se bashkëpunimi do jetë edhe më i ngushtë.