Sundim Veliu kandidati me serioz per te udhehequr zyren e diaspores ne Struge!

0

Sipas burimeve brenda Komunes se Struges ne lidhje me premtimin parazgjedhore te kryetarit aktual Z. Ramiz Merko, per hapjen e zyres se diaspores ne kuader te Komunes se Struges. Pritet te emerohet dhe udheheqesi i kesaj zyre, pasi qe do te kompletohen dhe me vendimet nga keshilli komunal, si dhe buxhet per kete zyre e cila do te sherbeje per diasporen.
Objektivat dhe detyrat e kesaj zyre jane, per te ndihmuar ne realizimin e te drjetave qytetare ku do qe ata te ndodhen, per te plotesuar nevojat per ne vendlindjen e tyre
( plane urbanistike, tatime, ofrimi i tokes shteterore me 1 euro per investime, binjakzime me, Komunat Europiane ku jeton diaspora Strugane, realizimi i kerkesave nga vendbanimi i tyre ne diaspore, etj etj) Kjo nje menyre e frytshme qe personat te cilet jetojne large vendlindjes ti marrin sherbimet njejt si ata qe ndodhen ne Struge.
Ne vitet e meparshme jo qe nuk jane ndihmuar mergimtaret per sherbimet, por dhe ne ate kohe kure kane ardhur, jane perballur me burokracine qe te ofronte pushteti i meparshem.
Prandaj dhe Komuna e Struges duke pare te arsyeshme per thjeshtesimin dhe lehetesimin e mergimtarve ka idejuar qe ne kete pozicion te jete nje person i cili i njeh me shume problematikat dhe veshtiresite e emigranteve.
Per kete vend, si kandidat me i sigurt eshte mergimtari, Sundim Veliu i cili jeton dhe vepron ne Zug te Zvicres.
Tashme Struga po ndryshon!/Strugalajm.org