MASH: Do të hetohen të gjitha indikacionet për organizimet eventuale fetare nëpër shkolla

0

Ministria e Arsimit dhe Shkencës nesër do të kërkojë nga Instektorati Shtetëror i Arsimit që të hetojë dyshimet për përfshirjen eventuale të nxënësve në festën e natës së Krishtlindjeve më 6 janar të këti viti.

MASH, siç qëndron në ueb faqen e Ministrisë, thuhet se bëhet fjalë për periudhën kur nxënësit janë në periudhën e pushimit dimëror, kur prindërit e tyre e organizojnë shfrytëzimin e kohës së lirë dhe aktivitetet e fëmijëve të tyre.

MASH njofton se ata nuk janë njoftuar si ministri për aktivitetet dhe as nuk kanë dhënë pëlqimin e mbajtjes së çfarëdo aktiviteti në shkolla, duke përfshirë edhe nxënësit.

“Qytetarëve të Maqedonisë u lejohet dhe garantohet e drejta e besimit, por në shkolla fillore është e ndaluar me ligj që të bëhen organizime fetare dhe politike”, njoftojnë nga MASH.