Urimi i Kryetarit te Komunes se Struges Z. Ramiz Merko!

0

Të dashur banorë, miq të Strugës dhe jo vetëm.

Ju uroj një vit të begatë për familjet tuaja, ku të mbizotërojë mirëkuptimi, dashuria dhe lumturia.

Asnjëherë nuk del koha që të realizojmë tërësisht çdo ambicie, dëshirë apo plan për një vit, por unë uroj që 2018 ta bëjë të mundur këtë, duke ju sjellë mundësi të reja dhe shpërblim për mundin tuaj, që të keni një vit i cili do transformojë jetën tuaj profesionale, personale dhe familjare, kah suksesit dhe begatisë. I mbarë qoftë viti që po presim, si zemrat e bardha të struganëve.

Gëzuar 2018!
Miqësisht,
R. Merko,
Kryetar i Komunës së Strugës

Драги сограѓани, пријатели на Струга.

Ви пожелувам плодна и бериќетна година во Вашата фамилија, каде ќе навледее разбирањето, љубовта и радоста.

Никогаш не постигнува времето, за да можеме во целост да реализираме секoja потреба, желба или план за една година но јас пожелувам 2018 да може ова да го оствари, донесувајќи ви нови можности и награда за вашиот придонес, за да имаме година која ќе ја трансформира вашиот професионален, персонален и фамилјарен живот кон успеси и Нека биде година што сите ја очекуваме – напредна година, како белите срца на стружаниве.

Среќна 2018
Р. Мерко
Градоначалник на Општина Струга