Çfarë i ndodhë trupit kur ushtroni 30 minuta në ditë për një kohë të gjatë

0

Të merreni me sport nuk është gjë aq e vështirë sa mendojnë shumica. Në fakt, studimet tregojnë se shpenzimi i 30 minutave në ditë me ushtrime ditore mjafton për të qëndruar në formë dhe për ta përmirësuar shëndetin.

Por, si ndikojnë ushtrimet e rregullta në trupin tuaj? – transmeton Telegrafi.

GJATË USHTRIMEVE

– Metabolizmi rritet

– Viskoziteti i gjakut përmirësohet

– Rrjedha e oksigjenit rritet nga 8 litra (kur jeni duke pushuar) në 100 litra për minutë

– Rritja e qarkullimit të gjakut iu mundëson qelizave të marrin më shumë oksigjen dhe vlera ushqyese nga gjaku

MENJËHERË PAS USHTRIMEVE

– Trupi fillon t’i tretë proteinat dhe karbohidratet katërfish më shpejt, prandaj humbni peshë më shpejt

– Truri fillon të lirojë më shumë endorfine, gjë e cila jua përmirëson disponimin

DISA ORË PAS USHTRIMEVE

– Vetëbesimi ju rritet

– Shtypja e gjakut normalizohet

– Filloni të flini më mirë dhe kualiteti i gjumit përmirësohet

PAS DISA JAVËVE ME USHTRIME TË RREGULLTA

– Kapaciteti i mushkërive rritet

– Zemra dhe enët e gjakut ju funksionojnë më mirë

– Bëheni më të qëndrueshëm

– Nivelet e hemoglobinës në gjak përmirësohen; numri i qelizave të kuqe të gjakut për kub milimetër të gjakut rritet nga 5 milionë në 6 milionë.

– Sistemi i imunitetit ju forcohet, ndërsa niveli i limfociteve në gjak rritet.

– Trupi i rregullon nivelet e sheqerit dhe substancave tjera në gjak më lehtë

– Trupi juaj ka më pak dhjam

DISA MUAJ PAS USHTRIMEVE TË RREGULLTA

– Jeni më pak të stresuar, ndërsa jeni më pak të prirë të përjetoni ndjenja depresive dhe ndryshim disponimi

– Transferimi i oksigjenit në muskuj rritet, ndërsa qarkullimi i gjakut përmirësohet

– Një koordinim i përmirësuar i lëvizjeve ju mundëson ta forconi sistemin nervor. Shpejtësia e transmetimit të impulsit nervor rritet; aktiviteti i trurit përmirësohet dhe merrni vendime më lehtë.

– Sistemi muskuloskeletal i trupit forcohet: muskujt ju rriten, ndërsa eshtrave tuaj iu rritet densiteti

DISA VITE PAS USHTRIMEVE TË RREGULLTA

– Jetëgjatësia iu rritet

– Qëndroni më të ri për një kohë të gjatë! /Telegrafi/