Ndotja nuk durohet me ne Shkup, ka arritur nivelin maksimal…!!!

0

Qyteti i Shkupit së bashku me qytetin Indian Kollkata dhe Dakae Banglladeshit gjendet në majën e listës së qyteteve më të ndotura në botë.

Ndotja mesatare e kryeqytetit të Maqedonisë është 374 mikrogram në metër kub që është e mjaftueshme që të ngjitet në vendin e parë, para Kollkota me 361 dhe Daka me 329 mikrogram në metër kub.

Ndryshe, për vite me radhë Maqedonia përballet me nivele shqetësues të ajrit të ndotur, pa një zgjidhje konkrete qoftë nga qeveria e kaluar apo kjo e tanishmja. Për ndotjen partitë në vazhdimësi janë akuzuar mes vete varësisht veprimit të tyre në pushtet apo opozitë. /albeu.com/