Ja si ruhen dhe kalojnë kurorat nga një princeshë në tjetrën

0

Kjo kurorë është e përkryer për dukeshën e Kembrixhit, e cila e veshi atë për pritjen vjetore diplomatike të Mbretëreshës në Pallatin Buckingham këtë javë – quhet kurora e Cambridge Lover’s.

Tiara është quajtur kështu për shkak se është modeluar nga afër në një diadë revolucionare 200-vjeçare të zotëruar nga gjyshja e Mbretëreshës Mari, Augusta e Hesse – Dukeshës së fundit të Kembrixhitpara Kate.

Ajo ka 19 harqe diamanti, secila prej të cilave formon një varëse perlash. Pasi Maria vdiq në vitin 1953, tiara i kaloi Mbretëreshës, e cila e vuri disa herë në vitet pesëdhjetë.
Në vitin 1981, Mbretëresha i dha hua kurorën Princeshës Dajana pas dasmës së saj.

Dajana e vuri atë shpesh në ngjarje formale, dhe u bë një nga pamjet e saj më ikonike. Kurora iu kthye Mbretëreshës pas vdekjes tragjike të Dajanës.
Nuk u pa në publik derisa Kate e veshi atë në Pritjen Diplomatike 2015.

Princesha Anne e vuri këtë kurorë për martesën e saj me Kapiten Mark Phillips në vitin 1973, ashtu siç bëri edhe Mbretëresha për martesën e saj në vitin 1947.

Dukesha e Kembrixhit është mbretërorja më e fundit që e vuri këtë “Cartier Halo” si “diçka të huazuar” për martesën e saj me Princin William në vitin 2011.

Ajo ishte veshur së pari nga Mbretëresha Nënë kur ajo ishte ende dukeshë e Jorkut, në një ngjarje të lidhjes së zezë në vitin 1936. Ajo ishte projektuar nga Cartier dhe ka 739 diamante të shkëlqyera dhe 149 diamante të prera nga baguette, duke marrë emrin nga forma e saj halo.

Nëna e Mbretëreshës ia dha vajzës së saj Elizabeth princeshë si një dhuratë e 18-të e ditëlindjes – që mendohet të jetë kurorra e saj e parë. Mbretëresha kurrë nuk është paraqitur me të në publik, por ajo ia dha hua motrës së saj Princesha Margaret, e cila e kishte vënë atë si një debutante e re në Paris.

Ajo zgjodhi atë kur u ul për një portret zyrtar nga fotografja Cecil Beaton në vitin 1965. Në vitin 1969, Princesha Anne veshi flokët e saj në një bletë me diademë në një shfaqje teatri Gala.
Mbretëresha kërkoi që Çarçafët e Katër Rreshtit Japonez të Pearl të bëheshin nga “perlat më të bukura të kultivuara”, të cilat ishin një dhuratë nga qeveria japoneze.

Ajo ka katër fillesa me margaritarë me një kapëse diamanti të lakuar qendror.

Mbretëresha ia huazoi atë Princeshës Diana, e cila donte perlat, për një vizitë shtetërore në Holandë më 1982 – një nga angazhimet e saj të para mbretërore një vit pas martesës së saj me Princin Çarls.

Diana e vuri atë me një brez portokalli, dhënë asaj nga Mbretëresha e Holandës.

Mbretëresha pastaj e vuri atë një vit më vonë për një angazhim në Bangladesh.

Dukesha e Kembrixhit më së fundi e ka marrë hua për darkën e 70-të të martesës së mbretit dhe princit Philip në Windsor Castle muajin e kaluar.