SKANDAL 2: Mendi Qyra ka ndërtuar një kat shtesë pa leje dhe pa plan ndertimi….!

0

Nga burime te sigurta per Strugalajm.org mesohet se, biznesmeni Mendi Qyra ka ndertuar nje kat shtese pa leje tek ndertesa buze liqenit.
Burimet na konfirmojne qe ndertesa eshte pa projekt dhe pa leje ndertimi.
Me kete rast rezikon te gjithe projektin per arsye se nuk ka Flete Pronesie dhe nuk mund ti trasferohet blersve.
Strugalajm.org ka kontaktuar me zyrtaret e Komunes se Struges, por nga ana e Komunes u be e ditur se kjo ceshtje po shqyrtohet dhe do te dilet me nje informacion zyrtar!
Sipas ligjit per ndertimet:
Neqoftese investitori fillon te ndertoj pa leje ndertimi, inspektoriati e ndalon punen me ligj dhe procedohet nga organet kopetente. Ne kete rast nuk mund te merret leja e ndertimit dhe leja e pronesise. Si duket ai objekt eshte problematik dhe neqoftese shkon ne gjykate me ligjin mbi ndertimin e paligjshem, konfiskohet dhe i kalon ne pronesi shtetit.
Ne ditet ne vijim do te shohim se si do te rjedhoje kjo ceshtje pas procedimit zyrtar nga Komuna./Strugalajm.org/